Metin2 - Afla AICI cum sa te joci pe propriul server!

Blog: Jocuri
server metin 2

Inca din primele versiuni de jocuri video online, serverele private sau dedicate au fost printre la mare cautare. In loc sa trebuiasca sa te bazezi pe un server multiplayer cu diferite erori de la dezvoltatorul jocului, configurarea propriului server dedicat iti permite un nivel de stabilitate, personalizare si control pe care nu il poti obtine intotdeauna altfel.

 

Indiferent daca vrei sa joci Metin2 sau alte jocuri MMORPG, rularea propriului tau server este o modalitate excelenta de a controla parametrii pe care tu si prietenii tai ii poti stabili. Iata cateva motive pentru care un joc pe server privat este o optiune ideala!

 

Cuprins

  1. De ce sa gazduiesti propriul server privat de Metin 2?
  2. Hardware pentru serverul tau de Metin 2
  3. Server Metin 2 - performanta inedita
  4. Intrebari comune despre server-ul Metin2

 

 

1. De ce sa gazduiesti propriul server privat de Metin 2

 

Jocurile multiplayer folosesc fie servere gazduite, fie serverul implicit, in ambele cazuri avand propriile avantaje si dezavantaje. Serverele dezvoltatorului de joc sunt administrate de gazda principala (de obicei editorul sau producatorul jocurilor), care gestioneaza conexiunile de la multi jucatori individuali. Aceasta configuratie a serverului functioneaza pentru majoritatea oamenilor, dar exista dezavantaje, cum ar fi lipsa de personalizare.

 

Gazduirea P2P este o alta alegere populara pentru jocurile multiplayer moderne. P2P permite unui jucator sa actioneze dinamic ca o gazda care faciliteaza conexiunile altor jucatori. Cu aceasta configurare, te bazezi pe conexiunea oricui este ales ca gazda, insa o conexiune slaba inseamna o experienta slaba pentru toata lumea.

 

Un lucru de retinut este ca, daca nu ai viteze mari de incarcare si descarcare, utilizatorii care se conecteaza la serverul tau pe internet pot intampina probleme de conectare si intarziere. 

Avantajul gazduirii serverului tau pe btstelecom.ro este varietatea optiunilor de configuratii ale serverelor si un suport tehnic constant.

 

 

2. Hardware pentru serverul tau de Metin 2

 

Un server dedicat este, de asemenea, o modalitate excelenta de a gasi o utilitate unui computer vechi. Utilizarea unui computer separat pentru serverul de jocuri elibereaza resurse pe sistemul tau si te ajuta sa ai o stabilitate mai mare atat pentru tine cat, si pentru ceilalti jucatori.

 

Iata cateva cerinte dedicate hardware-ului serverului, care te vor ajuta sa gazduiesti cele mai noi versiuni de Metin 2. 

Retine

  • Cu cat sunt mai multi jucatori pe server, cu atat tensiunea pe hardware este mai mare.
  • Exista cateva sisteme cunoscute care provoaca un consum de resurse exagerat si anume: Ken’s Offlineshop si Great’s Offlineshop acestea necesita un plus de 2GB ram si neaparat stocare SSD. 

 

  • Sistem de Operare FreeBSD
  • Unitatea SSD (Solid State Drive) - este cel mai bine sa nu rulezi un server pe un hard disk mecanic - actiunile de citire-scriere constanta si viteze mai mici ar putea cauza probleme
  • Cel putin 8 GB RAM

 

 

3. Server Metin 2 - performanta inedita

 

Performanta si calitatea de pe server depind foarte mult de latimea de banda a retelei si de configuratia sistemului. Conexiunile de internet de mare viteza de la domiciliu au limitari majore in interiorul sistemelor de joc care opereaza, in ciuda prezentei unui numar de pana la zece jucatori. In realitate, poate pune chiar prea multa tensiune pe computer, ceea ce va insemna cu siguranta performante slabe ale jocului, pe langa calitatea video. 

 

In general, serverele de hosting sunt oferite ca sisteme dedicate si ca un spatiu de gazduire pentru jucatori. Un server de joc este rulat prin furnizori folosind hardware specific configurat pentru a oferi o latime de banda mai mare, astfel redand o performanta de procesare mult mai buna.

 

Cum alegi un furnizor bun?

 

Metin2 foloseste multicore, deci cu cat un server, fie el VDS sau Server dedicat, are mai multe core de CPU cu atat mai bine. In cazul acestuia, resursele principale sunt in primul rand memoria RAM (cu cat creste nr de jucatori online, cu atat cere mai mult ram, implicit creste si marimea bazei de date) si in al doilea rand viteza de scriere pe disk (deci ideal sa avem SSD). Fata de jocurile Steam, unde baza de date in general este folosita optional pentru a “stoca” experienta, rank etc., La metin, baza de date, este parte din joc, totul este tinut in baza de date.

 

Acestea sunt principalele criteriii care ofera acestui joc conditii optime pentru a sustine chiar si un numar foarte mare de jucatori fara ca acestia sa intampine probleme de performanta precum LAG sau framerate-ul scazut din cauza resurselor insuficiente ale serverului. Furnizorul de hosting care are mai multe centre de inregistrare este o alegere buna, pretul variind in functie de necesitatile de performanta pe care le ai. Mai mult de atat, spatiile de stocare sunt personalizabile, asa ca nu va trebui sa te ingrijorezi. 

 

Intrucat este mai mult decat recomandat sa gestionezi si sa reconfigurezi setarea personalizata pentru a se potrivi jocului Metin 2, trebuie sa alegi furnizorul potrivit care sa poata oferi functiile pe care le vei folosi in joc. Asigura-te ca aceasta interfata de utilizator poate fi utilizata pentru a adauga suplimente sau add-on-uri diferite pentru joc. Este cel mai potrivit sa selectezi furnizori care sa poata oferi o echipa de asistenta tehnica, in special atunci cand nu esti atat de familiarizat cu aspectele ce tin de gazduirea serverelor. 

 

In concluzie, mai sus ai citit cele mai importante sfaturi pentru gazduirea unui joc, fie privat sau printr-o firma de gazduire online. Tine cont de specificatiile tehnice si jocul tau de Metin 2 ar trebui sa ruleze pe PC-ul tau sau al prietenilor tai fara nicio problema. 

 

 

 

4. Intrebari comune despre server-ul Metin2

 

 

Care este topul serverelor Metin2 romanesti?

Cele mai populare servere sunt BrilliantsMetin2, FightForEmpire2 (cu level maxim 255 si PvP UltraFun ), Metin2UG (cu level maxim 155 si server PvM), Metin2 Prestige (PvM si PvP) si Kronos Metin2, Metin2Tenerife

 

Cum se intretine un server Metin2?

Exista mai multi pasi care trebuie facuti pentru intretinerea unui server, procesul fiind nevoie sa se repete cam la o saptamana:

  • Se verifica variabilele din hostname.err si daca exista erori, se rezolva pe rand
  • Ulterior, se sterge fisierul “.err”
  • De pe fiecare canal disponibil pentru joc se verifica syserr si daca exista probleme se rezolva
  • De pe fiecare canal de joc se sterg fisierele tip syserr, PTS, syslog si stdout
  • Se curata/golesc toate tabelele din baza de date de logare(daca se considera a nu mai fi de actualitate)
  • Trebuie verificat de asemenea daca exista fisiere .core in folderele canalelor, daca exista trebuie investigate folosind GDB.

 

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.