Întrebări generale
Dupa ce v-ați logat în Zona de Client, aveți în partea dreaptă sus Notificari, dacă apăsați butonul vi se deschide o fereastră prin care sunteți informat ce valoare are creditul dumneavoastră.
Dacă în această secțiune nu este menționată valoarea creditului, înseamna ca aveți sold 0.
Conform Art. 10.16, din Termeni și Conditii, Clienții care nu au minim varsta de 16 ani la data creări contului vor putea activa doar cu un cont pe numele unuia din parinți sau tutore legal. Conturile celor sub 16 ani vor fi imediat închise și serviciile suspendate până la clarificarea situației juridice a contului. Întelegem prin această prevedere transferul răspunderii juridice cu privire la acțiunile minorilor către reprezentanții lor legali.
Transferul creditului nu este posibil deoarece intră sub incidența codului penal, art. 269 – Spălarea de bani:
(1) Operațiunea juridică de orice fel, efectuată în scopul impiedicării identificării originii ilicite, a situării, a circulației, a titularului real al dreptului de proprietate ori a existenței altor drepturi cu privire la un bun, de către o persoana care, fie a cunoscut, fie a prevăzut din imprejurarile concrete, ca acesta provine din savarsirea unei fapte prevăzute de legea penală, chiar fără a cunoaște natura acesteia, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi .
(2) Fapta constituie infracțiune și atunci când aceasta a fost savârsita de autor sau de un participant la fapta prevazută de legea penală din care provine bunul.
(3) Tentativa se pedepsește.
Desigur, puteți adauga fonduri în contul client, pe care să le folosiți ulterior pentru plata facturilor sau achizitionarea altor produse sau servicii, sau puteți beneficia de oferta noastră: La 5 luni achitate în avans, cea de-a 6-a lună este GRATUITĂ!!!!!
Upgrade-ul/downgrade-ul îl puteți face din Zona de Client, din pagina de administrare a serviciului ( Din Meniul Servicii alegeți Serviciile Mele și selectați serviciul căruia doriți să-i faceți downgrade / upgrade). În unele cazuri (servere Vmware, servere VDS) modificarea este posibilă în anumite condiții. În acest caz va rugăm să deschideți un ticket adresat Departamentului de Asistentă Tehnică.
Atunci când licența dumneavoastră se află în mod reissued, trebuie să da-ți restart la GameCP Remote și apoi Sync din Panoul de Control.
Fișierele dumneavoastră sunt șterse de pe servere-le noastre în cazul în care plata nu este efectuată pana la scadență în termen de:
– VPS/VDS 14 zile;
– servere de VoIP ( TS3) 3 zile;
– servere de jocuri 14 zile;
– gazduire web 30 zile;
Aceasta eroare înseamnă că ați depășit lațimea de banda alocată contului de găzduire.
Pentru a avea din nou serviciul funcțional trebuie să faceți upgrade la urmatorul pachet de găzduire web astfel:
Pentru acest lucru trebuie să vă logati în Zona de Client -> Servicii -> Produsele și Serviciile mele -> Faceți click pe butonul “Afișează Detaliile” din dreptul pachetului de hosting pe care vreți să îl măriți.
În meniul pachetului faceți click pe Acțiuni și apoi pe Upgrade/Downgrade.
Selectați apoi pachetul către care vreți să faceți upgrade și alegeți perioada de facturare după care faceți click pe butonul “Alege produsul” pentru a comanda planul de gazduire web de care aveți nevoie.
Suma pe care o veți avea de plătit va fi calculată pentru diferența de timp ramasă până la expirarea pachetului inițial.
Pentru modificarea titularului contului de client, este necesar să transmiteți un email la adresa office@btstelecom.ro cu urmatoarele documente în format electronic (.pdf sau .jpg), dimensiunea atașamentelor trebuie să fie de maxim 10MB:
– cerere semnată și ștampilată de către administratorul societății/institutiei sau persoana fizică însoțită de copia CUI (Codul Unic de Înregistrare)/ CI (Carte de Indentitate) prin care este exprimat acordul de cedare cont către noua persoană fizică sau juridică, după caz;
– o cerere semnată și ștampilată de către administratorul societății/instituției sau persoana fizică însoțită de copia CUI (Codul Unic de Înregistrare)/ CI (Carte de Indentitate) prin care este exprimat acordul de preluare de către noua persoană fizică sau juridică, după caz.
Ambele cereri trebuie să conțină urmatoarele date:
– Nume și Prenume Persoană Contact
– Denumire organizație
– Cod Fiscal / CNP
– Adresă corespondență
– Localitate
– Județ
– Cod Postal
– Număr telefon de contact
– Adresă de email
Pentru a putea anula un serviciu pe care l-ați achiziționat de la noi, trebuie să accesați Zona de client, secțiunea Serviciile Mele, selectați serviciul pe care doriți să-l anulati, apoi alegeți care este momentul din care doriți să suspendați acel serviciu, imediat sau la o dată scadentă.
Pentru modificarea adresei de email asociată contului de client BTS Telecom, trebuie să transmiteți o solicitare în scris prin email la adresaoffice@btstelecom.ro în format electronic (.pdf sau .jpg) semnată și ștampilată de administratorul societății/instituției, însoțită de copia CUI (Codul Unic de Înregistrare).
În cadrul cererii este necesar să solicitați modificarea adresei de email, indicând adresa nouă.
Pentru a putea fi recepționate, atașamentele nu trebuie să depașească o dimensiune maximă de 10 MB.
Pentru modificarea adresei de email asociată contului de client BTS Telecom, trebuie să transmiteți o solicitare în scris prin email la adresaoffice@btstelecom.ro, însoțită de copia cărții de identitate/CI.
În cadrul cererii este necesar să solicitați modificarea adresei de email, indicând adresa nouă.
Pentru a putea fi recepționate, atașamentele nu trebuie să depășească o dimensiune maximă de 10 MB.
Cu diverse ocazii punem la dispoziția clienților cupoane de reducere. Atât prin newslettere, pe site-ul nostru www.btstelecom.ro cât și prin intermediul rețelelor de socializare: Facebook, Twitter.
În procesul de comandă când veți întalni câmpul “Cod promoțional”, introduceți cuponul pe care îl aveți și apăsați pe butonul “Validează”. Reducerea se va aplica coșului de cumpărături.
Pentru a putea adăuga fonduri în contul dumneavoastră este necesar să parcurgeți următorii pași:
Din Zona de Client selectați meniul Financiar submeniul Adaugă fonduri, iar aici va trebui să introduceți Suma și Modalitatea de plată(plata în numerar, plata prin transfer bancar, plata cu cardul online, plata prin paysafecard, plata prin paypal, plata prin sms,skrill, western union, moneygram, smith&smith, mandat online (e-mandat) prin poșta româna) detalii cu privire la fiecare modalitate de plată aveți aici http://www.btstelecom.ro/knowledgebase/3/Cum-pltesc.html
Pentru plata prin SMS trebuie să completați 2 câmpuri: în primul câmp trebuie sa completați numărul la care ați trimis SMS – 7688, iar în cel de-al doilea câmp va trebui să completați codul primit prin SMS.
Pentru plata prin paysafecard, în cazul în care nu aveți servicii active nu vă veți putea emite factură din Zona de Client, acest lucru fiind posibil doar prin deschiderea unui tichet către departamentul financiar.
Factura proformă este emisă cu 14 zile înainte de expirarea serviciului dumneavoastră.
În cazul în care nu ați efectuat plata la timp aveți o perioadă de grație de 7 zile, timp în care veți primi 3 notificări de plată: în prima, a patra și a șaptea zi de la expirarea serviciului dumneavoastră.
Dacă dupa aceste 7 zile de la scadență nu ați efectuat plata, serviciul dumneavoastră se suspendă, fisierele dumneavoastră sunt șterse definitiv de pe server, iar contul dumneavoastră de client este dezactivat.
Atenție: Neplata la timp a serviciilor atrage după sine penalizări de 1% zi din a opta zi de neplată de la scadență
Creditul existent în contul dumneavoastră poate fi folosit doar pentru a achiziționa servicii de pe www.btstelecom.ro. Creditul nu poate fi transferat către alți clienti sau alte conturi.
Echipamentele BTS Telecom nu vor fi utilizate sub nicio formă și în nicio circumstanță pentru transmiterea, stocarea sau publicarea de materiale sau pentru întreprinderea de acțiuni considerate ilegale conform legislației din România, Uniunea Europeană și/sau SUA. Materialele sau actiunile ilegale includ, dar nu sunt limitate la: – Trimiterea a mai mult de 500 de emailuri pe zi poate fi considerată SPAM. Ne rezervăm dreptul să suspendăm sau chiar să închidem conturile care apelează la această metodă de promovare; – Scripturile care trimit newslettere sau informări către utilizatori trebuie să fie conforme cu cerințele antispam în vigoare, respectiv să trimită grupuri mici de emailuri în unități de timp rezonabile; – Încalcarea unui drept de autor sau al oricarui alt drept al oricarui terț; – Materiale protejate de secrete de marcă sau de vreun alt statut; – Materiale menite să încurajeze sentimentul de ură sau discriminare; – Amenințări, abuz, hărțuire, declarații calomnioase; – Nu permite și nu comercializăm site-uri de tip adult fără licență și fără respectarea strictă a legislației în vigoare privind pornografia și restricționarea accesului minorilor la astfel de conținuturi. Aceste reguli sunt valabile atât pentru conținuturi cu caracter informativ cât și cu expunere directă. – Promovarea de activități ilegale (hacking, cracking, warez etc.); – Informații sau software despre sau conținând orice tip de viruși sau troieni cu excepția acelora provenind de la companii specializate în combaterea, înlaturarea sau protejarea față de aceștia și doar respectand legile în vigoare cu privire la drepturile de autor; – Colectarea de informații personale pentru utilizarea în scopuri ilegale, sau în orice scop fără acordul persoanelor ale caror date sunt colectate; – Ne rezervăm dreptul de a bloca accesul temporar sau definitiv la serviciile și resursele proprii a adreselor IP în cazul detectării de activități suspecte. Aceastea includ, fară a fi limitate la: adrese IP cu multiple încercări eronate de autentificare (brute force attack); adrese IP cu multiple încercări de forțare a site-urilor web (XSS injection attempts); adrese IP de la care sunt trimise mesaje e-mail, simultan către mai mult de 10 (zece) destinatari; adrese IP marcate ca fiind active în listele RBL cele mai uzuale precum: bl.spamcop.net, rbl.spamhaus.org, rbl.abuse.ro. – Orice conținut sau acțiune considerate de Bts Telecom ca fiind dăunatoare sau ilegale. – Pentru serviciul de web hosting (cu resurse partajate), nu este permisa folosirea urmatoarelor tipuri de scripturi: Ce faciliteaza traficul P2P sau traficul de tip file sharing (ex. Scripturi de tip torrent,scripturi de upload/download fisiere); Pentru servicii de tip proxy sau IRC; PhpShell sau scripturi similare pentru executarea de comenzi; De tipul FormMail; De tip Chat Room; Ce contin probleme de securitate cunoscute Orice sesizare primita in acest sens și confirmată, va putea duce la suspendarea imediata a contului respectiv fară o notificare în prealabil a Clientului.
Găzduire web
Sistemul de operare pe care îl folosiți pe computerul personal este complet independent de serviciul de găzduire web. Server-ul de găzduire folosește propriul sistem de operare, necontând sistemul de operare folosit de dvs. sau de vizitatorii dvs.
Este necesar să aveți și un domeniu înregistrat, indiferent unde îl înregistrați. De asemenea îl puteți oricând transfera la BTS Telecom.
Pentru pachetul achiziționat inițial puteți face upgrade sau downgrade, depinde însa și de pachetul de care dispuneți în momentul de față. Upgrade-ul/downgrade-ul îl puteți face din contul client, din pagina de administrare a serviciului sau printr-o solicitare la departamentul comercial.
Dacă aveți probleme cu site-ul, aveți erori în scripturi sau nu funcționează corect, puteți apela la serviciul tehnic. Pentru o rezolvare mai rapidă vă recomandăm să trimiteți un tichet la departamentul tehnic în care să explicați detaliat erorile întalnite, link-urile exacte unde apare eroarea și eventual date de logare în administrare pentru a diagnostica problema apăruta.
Nu uitați să precizați numele site-ului în orice problemă trimisă departamentului tehnic!
Din motive de securitate a servere-lor, conturile de găzduire comună nu permit conectarea remote la bazele de date.
Clienții cu servere virtuale (VPS) sau dedicate pot seta accesul extern prin deschiderea portului TCP 3306 și scrierea directivelor corespunzătoare în MySQL.
În cazul în care observați că nu funcționează site-ul dvs. vă rugam parcurgeți pașii următori pentru a diagnostica problema:
– dacă domeniul este poaspăt activat verificați în whois dacă are setate nameserverele primite de la Bts Telecom, un serviciu de whois rapid pentru această verificare este http://whois.ws .
– dacă domeniul este găzduit de mai multă vreme atunci testați dacă vă raspunde serverul, accesati din Windows butonul STARTși apoi Run, în căsuța de comandă scrieți ping domeniul-tau.ro. Dacă nu primiți răspuns de la server și apare mesajul Time Out,verificați de pe o conexiune externă dacă site-ul funcționează, vă recomandăm link-ul următor: http://tools.pingdom.com/ping/
Dacă de pe acel link IP-ul răspunde, atunci este posibil ca să existe o problemă de conectare între calculatorul dvs. și server, în acest caz contactați echipa tehnică prin tichet de suport pentru a verifica dacă IP-ul dvs. este blocat în firewall-ul server-ului. Puteți afla IP-ul dvs. de pe linkul urmator : http://ipaddress.com/.
Un Ip poate fi blocat pentru încercari repetate de parola greșită la webmail, pop3, smtp, cPanel sau pentru încălcarea unor reguli de mod_security, deblocarea lui se face automat după câteva ore sau la cererea dvs.
În cazul în care echipa tehnică nu a găsit blocat IP-ul în firewall este posibil ca providerul de internet folosit să aibă probleme de interconectare cu alți provideri care fac ruta pana la servere, în acest caz puteți testa încarcarea siteului de pe un proxy gratuit, va recomandam : http://www.freetoview.net/
În cazul în care contactați departamentul tehnic pentru deblocarea IP-ului vă rugăm ca în tichetul de suport să scrieți site-ul dvs. și ip-ul de la care nu aveți acces pentru a face deblocarea cât mai rapid.
Site-uri de unde se mai pot face verificari din locații externe privind funcționarea site-ului sunt și:
http://www.siteuptime.com/users/quickcheck.php
http://www.watchmouse.com/en/checkit.php
Pachetele de găzduire achiziționate de la noi se activeaza imediat după ce plata facturii a fost înregistrată. Procesul automat de activare poate fi întrerupt de anumite erori de sistem.
Daca nu ați primit detaliile de activare imediat după notificarea de adaugare a plății vă rugăm sa ne contactați pentru a verifica și a corecta erorile pentru o cat mai rapidă activare.
Manualul de utilizare pentru cPanel este disponibil în limba engleză la următoarea adresă: http://www.cpanel.net/docs.htm
500 Internal Server Error este un cod de stare HTTP care înseamnă că ceva este în neregulă cu site-ul dumneavoastră, iar server-ul nu poate genera un răspuns concret pentru problemă dumneavoastră.
Care sunt cauzele erorii 500 Internal Server Error? Cele mai comune sunt:
– Permisii incorecte pe fișiere:
Cele mai comune sunt fișierele cu drepturi de scriere globale. Aceasta este o problemă frecventă cu fișierele PHP.
În general, pe serverele noastre, permisiile fișierelor nu trebuie să fie mai mari de 644. De asemenea, trebuie să țineți cont ca permisiile directorului principal trebuiesc setate corect.
– Erori de codare în fișierul .htacces:
Această eroare se primește în general în momentul în care apar reguli în fișierul .htaccess scrise în mod eronat sau care nu sunt compatibile cu modul de configurare al serverului web. Pentru a verifica dacă fișierul .htaccess este problema se poate redenumit ( de exemplu în .htaccess_old ) , astfel regulile vor fi ignorate. Pentru a localiza linia din .htaccess care cauzează problema, adăugați “#” la începutul fiecărui rând prin excludere.
– Depășirea numărului de fișiere și directoare permise (inodes) alocate pachetului dumneavoastră de găzduire
– Depășirea limitei memoriei fizice/ virtuale alocată pachetului dumneavoastră de găzduire
Pentru a identifica motivul ce cauzează eroarea, intrați în jurnalul de erori din Cpanel. Odată conectați faceți click pe pictograma “ Error Logs” din meniul “ Logs”
Awstats crează un sumar al folosirii site-ului dvs., afișat sub formă de grafice și tabele centralizatoare. Awstats este o cale rapidă și clară pentru a avea o vedere de ansamblu asupra activității site-ului dvs.
Pentru a activa statistici AwStats trebuie parcurși următorii pași:
– folosiți datele de autentificare primite pe email pentru a intra în cPanel
– accesați meniul METRICS – Metrics Editor
IMPORTANT: Trebuie avut în vedere că setările au un termen de propagare de 24 până la 48 de ore!
În cazul în care nu puteți accesa link-urile de cPanel si Webmail, este posibil ca porturile 2082 și 2085 de la aceste două servicii să fie blocate în rețeaua dvs. de internet sau în firewall-ul pe pe calc dvs.
Pentru a urca site-ul pe host, trebuie să folosiți un Client FTP (File Transfer Protocol) și să puneți fisierele site-ului în folderul public _HTML (HyperText Markup Language). Nu adăugați, nu modificați și nu ștergeți nimic din alte foldere. În cazul în care întampinți dificultăți, puteți trimite solicitarea dumneavoastră către departamentul suport.
Backup-ul se face de obicei din Panoul de Control al server-ului de hosting. Arhivați fisierele site-ului, salvați baza de date și backup-ul este gata. La hosturile care nu au cPanel, puteți salva fișierele site-ului prin FTP, apoi salvezi baza de date din PhpMyAdmin.
Fiecare provider își face propriile backup-uri și te poate ajuta cu restaurarea însa având copia contului la zi poți preveni anumite accidente firești. Se poate strica hard discul de back-up, se poate arde server-ul, poți uita să platești și se șterge contul dupa o anumita perioadă, etc.
Aveți posibilitatea să vă modificați parola la cPanel, din contul client, secțiunea Servicii-Serviciile Mele-Click pe serviciul din lista-Modificare parolă.
În cazul în care întampinați dificultăți, puteți trimite solicitarea dumneavoastră către departamentul suport.
Dacă aveți nevoie pentru scriptul PHP de crearea unei noi baze de date, aceasta poate fi executată din cPanel secțiunea MySQL Databases.
Crearea se face prin click pe MySQL Databases și accesarea secțiunii Create Databases.
Baza de date este definită doar de numele ei. Pentru a o accesa este necesară alocarea unui user cu permisiuni de acces. Accesarea bazei de date se face prin phpmyadmin.
Să presupunem că vreți să parcați domeniu2.com peste domeniu.com. Este necesar ca domeniu.com să fie deja găzduit la noi, că să puteți parca domenii peste el. Pentru a realiză acest lucru, urmăriți următorii pași:
Trebuie menționat de la început că domeniu Alias și domeniu Parcat este unul și același lucru. Dacă folosiți tema default din cPanel și anume paper_lantern domeniul îl găsiți sub numele de alias (Alias), dacă folosiți tema mai veche din cPanel, și anume X3, domeniul îl găsiți sub numele de domeniu parcat (Parked).
În continuare vă vor fi prezentați pașii pentru tema default paper_lantern. Tema poate fi foarte ușor schimbată cu Switch Theme.
1) Logați-vă în cPanel cu userul și parola primite pe mail în momentul în care v-ați făcut contul de găzduire pentru domeniu.com.
BTS Telecom
2) La categoria Domains, găsiți un buton ‘Aliases’. Dați click pe acest buton.
BTS Telecom
BTS Telecom
4) Logați-vă la registrarul de la care ați cumpărat domeniul domeniu2.com.
5) Adăugați nameserverele noastre pentru domeniul respectiv. Nameserverele noastre sunt: ns1. btstelecom.ro, ns2. btstelecom.ro,ns3. btstelecom.ro, ns4. btstelecom.ro.
În momentul de față, dacă ați urmărit cu atenție pașii, ați realizat corect toate setările necesare, și puteți să părăsiți atât contul de cPanel, cât și pe cel al registrarului.
După o vreme, timp în care schimbările DNS se propagă, domeniu2.com trebuie să vă ducă la aceeași pagină ca și domain.com.
Pentru a putea utiliza criptarea SSL în cadrul site-ului dvs. aveți nevoie de două lucruri:
1. O adresă IP unică
Pentru a instala un certificat SSL într-un cont domeniul trebuie sa aibă o adresă IP unică, ceea ce presupune taxe adiționale. Adresa IP unic va fi alocată și configurată de către noi atunci când se instalează certificatul SSL.
2. Certificatul SSL
Pentru acces SSL domeniul are nevoie de un certificat SSL cumpărat și instalat. După instalare certificatul SSL va fi configurat și veți putea să-l accesați prin intermediul unui URL securizat (https://www.domeniu.com).
Pentru a crea un subdomeniu trebuie să vă logați la Control Panel, iar mai apoi trebuie să urmați pașii de mai jos:
1. Faceți click pe “Subdomains”
Subdomeniu
2. Introduceți numele subdomeniului dorit ca în exemplul de mai jos blog.domain.com
BTS Telecom
3. Apăsați butonul Create.
Pentru a șterge un subdomeniu trebuie să vă logați la Control Panel, iar mai apoi trebuie să urmați pașii de mai jos:
1. Faceți click pe “Subdomains”
BTS Telecom
2. Selectați subdomeniul pe care doriți să îl șetrgeți și apoi apăsați butonul “Remove”
BTS Telecom
Tastați în browser-ul dvs. numele domeniului urmat de „/cPanel” ca în exemplul următor:www.domeniu.com/cpanel
CGI-BIN este cel mai comun nume al unui director de pe server în care sunt ținute scripturile CGI.
Scripturile CGI sunt programe care respectă acest protocol (un protocol este un set de reguli). Un script CGI este, deci, un program care comunică într-un anumit mod cu pagina dumneavoastră. Existența acestui protocol de comunicare între programele de pe server și documentele Web permite crearea unor pagini interactive și dinamice, lucru care nu poate fi făcut folosind doar HTML.
Partea “bin” din “cgi-bin” este varianta scurtă a versiunii “binar”, deoarece în trecut majoritatea programelor erau cunoscute drept “binare”.
În prezent majoritatea programelor din directoarele cgi-bin sunt fișiere text-scripturi ce sunt executate de binarele localizate chiar în același computer.
SSL (Secure Sockets Layer) este un protocol de criptare creat de Netscape pentru a securiza schimbul de informații între browser și server. Protocolul folosește o terță parte – Autoritatea de certificare (CA), pentru identificarea a cel puțin unei părți implicate în transfer. Ce se întamplă în realitate:
– browser-ul trimise o cerere către o pagina securizată (https://);
– serverul trimite cheia publică către browser, alături de certificat;
– browser-ul verifică dacă certificatul a fost emis de o autoritate de certificare, dacă este valid și dacă a fost emis pentru site-ul respectiv;
– urmează schimbul propriu zis de informații între browser și server, în format criptat;
RAID (Redundant Array of Independent Disks) este o tehnologie folosită pentru stocarea datelor, ce permite utilizarea mai multor hard disk-uri într-o entitate, pentru a îmbunatăți performanța sau disponibilitatea spațiului de stocare.
Scopul principal este mărirea siguranței datelor, (mai ales în cazul serverelor cu baze de date importante) sau a măriri vitezei, de exemplu un sistem care e folosit la editare video, unde cantitatea de date ce trebuie prelucrată într-un timp scurt este foarte mare. RAID este folosit mai ales la servere dar poate fi folosit și pe statiile de lucru obișnuite (calculatoare personale).
RAID este folosit la sistemele cu accesibilitate ridicată, unde este important ca sistemul să ruleze fară oprire. Folosind RAID, se poate schimba de exemplu un hard disk stricat fara sa fie nevoie de oprirea sistemului.
PHP Hypertext Preprocessor este un limbaj de programare ce rulează pe server, proiectat special pentru WEB.
Într-o pagină HTML puteți îngloba cod PHP care va fi executat la fiecare vizitare a paginii.
Codul dumneavoastră PHP este interpretat pe serverul WEB și genereaza un cod HTML care va fi văzut de Uilizator (clientului fiindu-i transmis numai codul interpretat ca și HTML).
PHP a fost conceput în anul 1994 și a fost inițial munca unui singur om, Rasmus Lerdorf. A fost adoptat de alți oameni talentați și a trecut prin trei rescrieri importante pentru a ajunge la produsul clar și matur de astăzi.
Inițial, PHP era acronimul de la Personal Home Page, dar a fost modificat și acum este acronimul pentru PHP Hypertext Preprocessor.
Există un standard în comunicații, denumit Protocol Internet (Internet Protocol/IP). În termeni obișnuiți, este ca și adresa ta de acasa. În cazul în care comanzi ceva prin poștă, respectivii trebuie să știe adresa ta corectă (Adresa IP), orașul în care ești (Network – Reteaua de calculatoare) sau nu vei putea primi produsele comandate. Același lucru este valabil pentru toate echipamentele din Internet. Fără o adresă specifică, informațiile nu pot fi recepționate. Locația este reprezentată din 4 seturi de cifre separate prin 3 puncte de exemplu “192.168.1.1”, acest numar fiind utilizat în exclusivitate de catre toate echipamentele ce țin de tehnologia informației (imprimante, routere, modemuri, calculatoare etc.) acesta permițândule să se identifice și să comunice între ele într-o rețea de calculatoare.
Adresa IP dedicată (numit de asemenea static IP), înseamna că un site web are propria adresă IP. De exemplu fie că veți tasta adresa URL sau adresa IP, veți ajunge în același loc.
Avantajele unei adrese IP dedicată sunt:
– posibilitatea instalarii unui certificat SSL. Certificatele SSL sunt cunoscute și ca certificate digitale.Certificatele SSL sunt documente electronice care conțin informațiile necesare realizării unei conexiuni securizate SSL și sunt folosite de obicei pentru site-uri care acceptă plăți cu carduri (carti de credit) sau primesc informații private care trebuie protejate prin metode suplimentare;
– o mai bună protectie în cazul unor atacuri ale site-urilor găzduite pe același server. Atacul nu ajunge și la acele site-uri care au o adresa IP diferită de cea a site-ului țintă.
– se observă, în cele mai multe cazuri, o mai bună vizibiltate în Google a site-urilor care au o adresă IP dedicată. Acestea sunt identificate mai bine de Google și nu există posibilitatea de a fi tratate precum celalalte site-uri de pe acelasi server, chiar dacă acestea sunt penalizate sau chiar eliminate din pagina de rezultate a Google.
– nu veți fi penalizat pentru acțiunile altor site-uri de pe server, spam sau blackhat SEO, pentru că este penalizată doar respectiva adresă ip.
MySQL este un sistem de gestiune a bazelor de date, foarte rapid și robust. O bază de date vă permite să stocați, să cautați, să sortați și să vă regăsiți datele în mod eficient.
Serverul MySQL controlează accesul la datele dumneavoastră pentru a garanta că mai mulți utilizatori pot lucra simultan cu acestea. Deci, MySQL este un server multi-user (mai mulți utilizatori) și multi-thread (mai multe fire de execuție). Utilizează SQL (Structured Query Language), limbajul standard de interogare a bazelor de date din întreaga lume.
MySQL este disponibil în mod public din 1996, dar istoria dezvoltarii sale incepe în 1979.
Termenul de hotlinking este sinonim cu “bandwidth stealing”, pe românește, furt de bandă. Pentru o mai bună înțelegere a modului în care sunteți furat trebuie să vă gândiți la toate pozele și fișierele video de pe site-ul dvs. – acestea fac un consum de resurse (spațiu, trafic, etc). Modalitațile prin care un alt website poate funcționa pe baza fișierelor dvs. (poze, video, etc) sunt numeroase, iar uneori, dvs. nici măcar nu aflați dacă resursele sunt consumate de propriul site sau nu.
Pentru a împiedica aceste acțiuni aveți două variante ușoare și sigure:
1. Blocarea hotlinking din cPanel – Dacă dispuneți de cPanel nu trebuie decât să-l accesați și să mergeți cu mouse-ul pe butonul Hotlink Protection din tabelul “Security“. Acolo o să observați 3 câmpuri: Primul are rolul de a defini domeniile web pentru care doriți protecția, al doilea câmp conține extensiile pe care doriți să le protejati (jpg,jpeg,gif,png,bmp), iar al treilea câmp trebuie să conțină o adresă de destinație pentru utilizatorii intrați prin intermediul hotlinkingului – aceast câmp este opțional.
2. Blocarea hotlinking prin intermediul .htaccess – O soluție la fel de serioasă și simplă pentru dvs, în special pentru cei care nu au cPanel, este fisierul .htaccess aflat în radăcina site-ului web. Deschideți/creați fișierul .htaccess și inserați urmatoarele rânduri:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www\.)?mydomain.com/.*$ [NC]
RewriteRule \.(gif|jpg|js|css)$ – [F]
După cum observați codul nu este prea mare, însă odată introdus în .htaccess trebuie să editați câmpul al treilea cu domeniul pe care doriți să-l protejați și extensiile media în ultimul rand din cod. După ce ați făcut aceste modificări trebuie să salvați fișierul.
Când vine vorba despre internet, termenul găzduire se referă în principal la una dintre cele trei categorii: Găzduirea web, găzduirea email și cea DNS.
Găzduirea web este un serviciu de găzduire pe internet care permite site-urilor persoanelor fizice și/sau juridice să devină accesibile în întreaga lume.
Providerii de găzduire web sunt companiile care oferă spatiu pe un server dedicat propriu sau închiriat, dar și acces la internet pentru contul fiecarui client.
FTP (File Transfer Protocol) este după cum îi spune şi numele un protocol pentru transferul fișierelor. Poate fi utilizat între două computere, între un computer şi un server de date, între două conturi pe acelaşi computer.
FTP este utilizat începând de prin anul 1985 și actualmente este foarte răspândit fiind cel mai ușor și sigur mod de a transfera fișiere prin internet.
CPanel (prescurtarea de la Control Panel) este un utilitar de administrare, configurare şi automatizare pentru serviciile de găzduire web.
Acesta conţine utilitare pentru managementul întregului set de servicii disponibile pachetului dumneavoastră de găzduire, pornind de la servicii de e-mail (crearea conturilor de mail, vizulizarea căsuţelor de mail, creare şi administrare liste de e-mail), administrare de domenii, statistici, administrare baze de date, manager de fişiere, conturi FTP etc. Ideea este de a transfera cât de mult cu putință din controlul și responsabilitatea administrării site-ului dumneavoastră.
Dacă primiți eroarea ”406 Not Acceptable” în site-ul dvs. pe unele pagini este posibil ca scriptul să intre în conflict cu sistemul de securitate de pe apache numit mod_security – http://modsecurity.org/
Pentru a afla exact de unde provine problemă și a primi asistență în rezolvarea acesteia, vă rugăm să contactați departamentul tehnic printr-un tichet de suport.
NU UITAȚI să indicați link-ul unde apare eroarea, userul site-ului și eventual un print screen dacă este posibil, pentru a primi asistență în remedierea problemei.
Calea către directorul dvs. web este: /home/username/public_html – aici uploadați fișierele site-ului dvs. Înlocuiți cuvântul `username` cu numele dvs. de utilizator, care poate fi găsit în mesajul de întampinare pe care l-ați primit.
Alte path-uri:
Sendmail: /usr/sbin/sendmail
Cgi-bin: /home/username/public_html/cgi-bin
Perl: /usr/bin/perl
PHP Binary: /usr/bin/php
MySQL: /var/lib/mysql
Image Magik: /usr/bin/convert
VPS
Accesăm zona de client de pe http://www.btstelecom.ro selectăm serviciul VPS și intrăm în panoul de control, apoi dăm Stop pentru a opri serverul, selectam butonul Reinstalare, setăm parola dorită și sistemul de operare dorit, apoi accesăm butonul Reinstalare, așteptăm cateva minute apoi accesam butonul Pornire.
Pentru reconfigurarea numărului de ip-uri aferent serverul dumneavoastră trebuie să intrați în Zona de Client în Meniul Serviciile mele, selectați Serviciul VPS apoi din Meniul din partea stânga ( Acțiuni) alegeți din Opțiuni de configurare IPv4 Addresses și setați numărul de adrese ip alocate serverului dumneavoastră.
Un VPS (Virtual Private Server) este o metodă de virtualizare care permite partiționarea unui singur server în mai multe servere în așa fel încât fiecare din serverele virtuale să poată susține propriile procese. Pe fiecare VPS poate fi instalat un sistem de operare propriu cu propriile resurse dedicate. În concluzie, un VPS este un server dedicat virtual independent.
Principalele caracteristici ale unui VPS sunt:
– Alocarea CPU (procesorului) – Caracteristica principală a unui VPS, alocarea CPU, reprezintă ce procentaj din procesorul serverului dedicat vă este alocat dumeavastră;
– Alocarea memoriei (RAM) – Memoria ram joacă un alt rol important în vederea alegerii unui VPS de calitate. Cu cât aveți mai multe site-uri (aplicatii web) instalate, cu atât vă epuizați mai multă memorie ram.
– Spațiu izolat (HDD) – Cu un VPS, chiar daca nu aveți sute de giga ca la server dedicat (în majoritatea cazurilor), absolut tot spatiul liber și fisierele prezente sunt complet izolate de ceilalti abonați. Ceea ce trebuie mentionat este că, pe un VPS, spațiul dvs vă apartine în totalitate și nu are legatură cu “vecinii”, iar accesarea nu se poate face decat de către dumneavoastră. Aceasă facilitate împiedica riscul răspândirii unor viruși sau accesul hackerilor prin intermediul softurilor web prost concepute și folosite de “vecinii” cu care se partajeă spațiul.
– Access root (acces deplin asupra serverului) – Indiferent că vorbim de virtual private server (VPS) sau Server dedicat, accesul dumneavastră asupra mașinariei este fără limite, ceea ce înseamnă că puteți instala aplicații, puteți rula aplicații, și chiar naviga pe internet prin intermediul serverului.
– Numar nelimitat de domenii gazduite -Pe VPS (virtual private server) puteți instala oricate domenii doriți, iar singura bariera care vă poate împedica la un moment dat să mai încarcați serverul sunt epuizarea resurselor. Fiecare domeniu, blog, forum în plus reprezintă consum de resurse mai mare.
– Reinstalarea sistemului de operare la orice ora – Aceasta este un alt avantaj cu care vine un VPN (Virtual Private Server). Pentru că uneori avem nevoie de reinstalarea sistemului de operare, din diferite motive. De regula, reinstalarea se efectueaza dintr-un click sau comunicand departamentului tehnic.
Un pachet VPS conține:
– spațiu hard-disk (hard-diskul virtual de care dispune VPS-ul);
– frecvență procesor (nivelul de acces la procesorul serverului gazdă);
– CoreProcesor (nivelul de acces la nucleele procesorului serverului gazda – numărul de core-uri ales de client pentru VPS lui îi oferă posibilitatea de a efectua concomitent mai multe procese pe VPS);
– RAM garantat (valoarea memoriei RAM garantată a VPS-ului);
– RAM BURST (pentru OPENVZ) – valoarea la care poate ajunge memoria RAM dacă este disponibila pe server;
– viteza acces internet (viteza maximă de upload/download la care are acces VPS-ul);
– IP-uri dedicate (numărul IP-urilor de care se poate utiliza acel VPS).
VDS
Un VDS (Virtual Dedicated Server) este, în general un server VPS, mai rapid, mai flexibil și cu o capacitate mai mare de stocare. Fiecare VDS este independent și nu este influențat de alte VDS-uri sau VPS-uri.
Avantajele VDS (Virtual Dedicated Server) sunt:
– resurse software dedicate; – resurse hardware dedicate;
– un VDS nu este influențat de restul VPS-urilor sau VDS-urilor de pe nodul în care se regasește;
– nu facem overselling;
– kernelul nu este shared;
– memorie SWAP dedicată;
– se poate instala orice sistem de operare;
– configurarea, repornirea sau oprirea serverului se poate face direct din interfața online;
– se pot conecta resurse suplimentare în sistemul de operare: DVD, port USB;
– se pot monta imagini de DVD-uri, CD-uri.
VDS-urile (Virtual Dedicate Server) sunt superioare solutiilor traditionale VPS (Virtual Private Server) oferind puterea și libertatea unui mediu similar celui asigurat de serverele dedicate. Deși similare în anumite privințe, marea diferență dintre VPS-uri si VDS-uri constă în tehnologia de virtualizare și managementul resurselor hardware.
Diferențele între VDS (Virtual Dedicate Server) și un VPS (Virtual Private Server) sunt:
– Un VDS oferă facilitațile unui server virtual complet izolat. O diferență majoră în comparație cu un VPS o reprezintă abilitatea de a rula sisteme de operare independente de kernel. De exemplu un VDS poate să ruleze orice distribuție Linux, BSD, Windows sau chiar Solaris, astfel gradul ridicat de adaptabilitate pretează perfect VDS-urile pe orice tip de proiect online. Structura simplă a unui VDS crează o platformă care este mai ușor de scalat, deoarece este perfect izolată hardware de alte mașini virtuale, iar migrarea și upgrade-ul VDS-urilor se realizează foarte ușor. Spre deosebire de un VPS, care nu permite izolarea anumitor blocuri de resurse precum magistralele HDD. În concluzie un VDS se comportă ca un server de sine stătator în aproape fiecare aspect.
– Pe un VDS resursele hardware pot fi partajate și garantate pentru fiecare client în parte, spre deosebire de VPS-uri unde procesorul și ramul sunt “shared” (la comun) pentru toți utilizatorii, accesul acestora la resursele hardware fiind concurențial.
– VDS-ul este optiunea mai performanță, mai stabilă și care oferă gradul maxim de flexibilitate dintre cele două variante.
Servere Dedicate
Desigur, însa pentru acest lucru este nevoie o opțiune de administrare și management.
Puteți trimite oricând un tichet pentru suport din zona de client în acest sens pentru informații suplimentare, iar echipa noastră va lucra pentru buna funcționare a serviciilor de pe server-ul dumneavoastră.
Server-ul dedicat reprezintă un serviciu de închiriere a unui server fizic situat într-un centru de date amenajat pentru condiții optime de funcționare (Data Center). Dedicatele sunt mult mai performante (mai rapide, mai puternice) întrucat competențele fizice însuși le permit acest lucru. Avantajul major al serverelor dedicatelor este controlul absolut asupra acestora pe care îl are clientul și acesta constituie totodată o diferență între cele doua soluții de găzduire.
Pe un server dedicat este la libera alegere a clientului de a instala orice softuri dorește (chiar și sistemul de operare), fară să depindă de provider, atata timp cât acestea nu sunt ilicite. Dacă ne referim la preț, în general, VPS-urile sunt mai ieftine, în funcție de caracteristici, dar nu este o regulă să gasiți neaparat VPS-uri mai ieftine decat unele dedicate. La dedicate trebuie luate în considerare însa și costuri privind alte licențe pentru server (de CPanel, de backup, de software).
Odată ce ați achiziționat server-ul, puteți folosi toate resursele server-ului în scopuri proprii. Acest lucru este mult mai avantajos față de găzduirea pe resursele partajate sau în comun deoarece clientul deține controlul absolut asupra serverului. Dacă performanța maximă a hardware-ului și controlul absolut este important pentru dumneavoastră, atunci serverul dedicat este soluția de care aveți nevoie.
Când comandați, comanda dumeavoastră apare într-o listă (coadă). Comenzile sunt activate în ordinea în care au fost primite. Toate comenzile trebuie să fie aprobate de către departamentul nostru comercial, așa că, dacă comanda a fost plasată în afara orelor de lucru sau zilelor lucrătoare (9-17 GMT+2 de luni până vineri), contul dumneavoastră nu poate fi prelucrat până în urmatoarea zi de operare.
În general, serverele sunt gata în termen de maxim 24 de ore de la verificarea și confirmarea plății.
Domenii
Fiecare provider de domenii poate oferi conform anumitor reguli specifice posibilitatea modificării datelor de contact ale deținatorului unui domeniu.
De exemplu pentru domeniile .ro modificările pot fi făcute pentru toate datele de contact în afara numelui și codului fiscal sau CNP.
Numele de domeniu este unic și nu poate fi modificat după ce a fost înregistrat. Prin modificarea oricarui caracter dintr-un nume, se obține un nou nume de domeniu, care poate fi înregistrat conform procedurii de înregistrare noi nume și numai după efectuarea plații cerută de noua înregistrare. Vă sfatuim să alegeți cu atenție numele domeniului dorit înainte de a finaliza comanda și plata.
Domeniul principal al unui serviciu de găzduire web din punct de vedere tehnic poate fi oricând modificat. Facilitatea modificării acestui parametru al serviciului este oferită gratuit sau contra cost de fiecare provider în parte așa cum el consideră să își construiască oferta. Vă sfătuim să vă informați cu privire la eventualele costrui ale modificării domeniului principal al unui serviciu de găzduire web înainte de a-l achiziționa.
La înregistrarea unui domeniu sau oricând ulterior deținatorul poate alege ca datele sale să fie vizibile la whois domeniu sau nu. Fiecare provider are propriile reguli și standarde de protejare sau publicare a datelor deținatorului unui domeniu.
De exemplu, pentru domeniile .ro si .eu dacă deținatorul este persoana fizică datele sale sunt private, iar dacă deținătorul este persoană juridică atunci datele vor fi afișate. Se prezumă că o companie este publică și trebuie sa fie transparente toate acțiunile sale.
Pentru alte tipuri de domenii în general providerul oferă posibilitatea protejării datelor deținatorului la cerere.
Un domeniu odată înregistrat nu mai poate fi anulat de provider. Plata pentru acel domeniu reprezentănd consimțămantul clar al deținatorului pentru achiziție.
Ca deținător al unui domeniu o persoană poate să administreze și să direcționeze acel domeniu.
Pentru domeniile internaționale nameserverele se schimbă din contul de client BTS Telecom. Accesați contul de client BTS Telecom, meniul Domenii. De acolo selectați lista domeniilor deținute de dvs și selectați domeniul dorit. Accesați butonul Configurare din dreptul domeniului pentru care doriți schimbarea nameserverelor. Selectați tab-ul Nameservere și apoi treceți noile nameservere și apasați butonul Modifică Nameservere. În cazul domeniilor .ro înregistrate pe viață această modificare se poate face direct de la ROTLD.ro din pagina de administrare a domeniului respectiv.
Deținătorul unui domeniu este acea persoană fizică sau juridică care are dreptul de folosință asupra unui domeniu. Acest drept de folosință poate fi utilizat sau cedat dupa caz altei persoane. Pentru domeniile pe viață și domeniile internaționale, deținatorul de fapt și de drept va fi cumpăratorul.
Subdomeniul este un domeniu de nivelul 3. Sistemul de nume de domenii (DNS) are o structură sau ierarhie de arbore. De exemplu, daca domeniul tău se numește numesite.ro, subdomeniul tău ar putea fi numit numesubdomeniu.numesite.ro.
În acest caz, .ro este domeniul de nivel 1, numesite este nivelul 2, iar numesubdomeniu este nivel 3. Subdomeniul este separat de domeniul tău, prin acel punct – care se pune după el – și întelegi că este un subdomeniu al site-ului principal, pentru că este pus înaintea numelui acelui site (subdomeniu.domeniu.ro) – spre deosebire de un simplu fișier al site-ului principal care ar fi fost pus în această poziție: domeniu.ro/subdomeniu.
Atunci când o persoană dorește să folosească internetul pentru un anumit scop, cum ar fi trimiterea de e-mail sau pentru navigare, atunci trebuie să utilizeze un nume. Un nume de domeniu poate fi reținut mult mai ușor decât o adresă IP (IP se refera la Internet Protocol), dar cand vine vorba de calculatoare, acestea nu pot recunoaște nume de domenii in acest mod. Pentru ca un calculator să recunoască un nume de domeniu și să vă îndeplinească cererea de a-l accesa, trebuie să știe adresa IP a site-ului. Aici intervin nameserverele și DNS-urile (DNS – Domain Name System).
Adresa IP a oricarui calculator este formată dintr-un șir de numere separate printr-un punct. Ori de cate ori trimiteți o cerere catre un calculator folosind un nume de domeniu, acesta este “tradus” într-o adresă IP și site-ul pe care doriți să-l vizitați este afișat în browser. Această sarcina de a “traduce” numele de domenii în adrese IP numerice este realizată de catre nameservere. Practic, un nameserver de domeniu permite oricarui utilizator de internet din intreaga lume să acceseze un anumit website pur și simplu prin introducerea numelui de domeniu și nu prin introducerea unei adrese IP numerice complexe. Datorită nameserverelor, nu trebuie să vă încarcați memoria cu adrese IP complexe.
După expirarea domeniului, aveți libertatea de a alege dacă doriți să îl reînnoiti sau nu, cu excepția domeniilor .ro înregistrate pe viață. După o perioadă, domeniul respectiv se va elibera și va putea fi înregistrat de către o altă persoană. Reînnoirea unui domeniu nu este obligatorie.
Un domeniu Internet este o adresă virtuală. Se poate face o comparație între această adresă virtuală și adrese non-virtuale: adresa fizica a persoanei fizice respective sau a companiei (bloc, stradă, oraș, județ, țară). Un domeniu Internet este o adresă virtuală de forma:denumire.extensie, de exemplu: domeniulmeu.ro
În acest exemplu ales de domeniu, „domeniulmeu” este denumirea domeniului, numele lui, iar „.ro” este extensia domeniului. Prin urmare un domeniu Internet este un spațiu definit prin adresa Internet la care poate fi gasit (ex. www.btstelecom.ro) – și are trăsături caracteristice (ex. dimensiune – ceea ce înseamnă volumul de date care se poate stoca pe acel domeniu, extensia). Domeniul Internet este utilizat pentru a accesa conținutul găzduit al unui site (informația textuala și grafică pe care o găsești atunci când “intri pe adresa unui site”). În general extensia domeniului afișează proveniența sa, după cum probabil deja știți. Domeniile .ro sunt alocate geografic României, așa cum .bg sunt alocate Bulgariei de exemplu sau .it Italiei, .us Statelor Unite ale Americii, etc. Sunt și domenii universale/internaționale, ale căror proveniență geografică nu poate fi stabilită prin extensie. Exemple de extensii universale ar fi : .com (cea mai apreciată extensie în întreaga lume), .net, .org, .info, .biz, .ws, .tv, .eu, .me etc.
Numele de domeniu reprezintă identitatea Dvs. (ca persoană fizică sau companie) în mediul Internet.
Denumirea unei companii de exemplu are mult mai multă importanță în spațiul virtual, acolo unde nu se beneficiază de obiecte cum ar fi firma luminoasă, vitrină, catalogul sau de prezența unui reprezentant de vânzări fizic.
Parked Domain (Domeniu Parcat) – este un domeniu care se poate adăuga în cPanel (Domains -> Parked Domains) și care este forwardat (redirectat) automat către Domeniul Principal al contului de hosting. Deținătorul unui pachet de găzduire poate parca în interiorul lui și alte domenii decât domeniul principal al contului, de exemplu: deținătorul X are domeniul exemple.ro ca domeniu principal al contului de găzduire, el mai are un domeniu exemple2.ro sau exemple.com etc. și dorește ca acei utilizatori care accesează domeniile din urmă să fie redirectionați automat la domeniul principal exemple.ro.
Un domeniu adăugat este un domeniu suplimentar ce se poate adăuga în contul de hosting, acolo unde este permis. Concret, termenul de “Addon Domain” este un site, cu conținut unic și diferit față de Domeniul Principal (Main Domain). Acest lucru înseamna ca ai deja înregistrat numele de domeniu pentru Addon Domain. Avantajul unui astfel de domeniu este că poate fi adaugat la un cont de găzduire existent. Practic, pe un singur cont de hosting pot fi gazduite mai multe domenii (site-uri).
Fiecare computer de pe internet are o adresa IP unică care este diferită de oricare alta. Toate aceste IP-uri diferite sunt administrate de un sistem unic numit DNS (Domain Name System). În fond, sistemul DNS este o bază de date pentru toate aceste adrese IP. Acesta este considerat a fi “agenda telefonică” a internetului. DNS-ul este un sistem de denumire ierarhic pentru toate resursele prezente pe internet. Acest sistem este format din mai multe nameservere, fiecare dintre ele fiind responsabil de domeniul caruia a fost alocat.
Propagarea DNS este un proces automat de notificare a serverelor din întreaga lume și are loc atunci când se înregistrează un domeniu nou (nume.ro) sau când se fac modificări la nivel DNS (schimbare găzduire/host).
Pentru un domeniu nou înregistrat propagarea activității lui poate dura între 1 și 72 de ore. Dacă domeniul este deja înregistrat și i-au fost schimbate nameserverele propagarea va depinde și de alți factori, dar în mod normal propagarea unui domeniu existent nu trebuie să dureze mai mult de 72 de ore.
Codul EPP este o parolă de acces furnizăta de provider, parola fără de care nu vă veți putea transfera domeniul la un alt registrar.
Dacă nu cunoasteți acest cod, îl puteti obține de la providerul actual. Providerii sunt obligați prin contractul cu ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) să facă cunoscut, la cerere, acest cod proprietarului domeniului. Pentru domeniile .eu si .ro nu aveți nevoie de acest cod pentru a le putea transfera.
Domeniile pe care le puteți achiziționa de la noi se regăsesc pe site secțiunea DOMENII sau https://www.btstelecom.ro/domainchecker.php.
În mod normal modificarea nameserverelor unui nume de domeniu este o facilitate oferită de providerul la care domeniul este în administrare. BTS Telecom nu percepe nici o taxă pentru modificarea nameserverelor. Există însă și provideri care efectuează contra cost permisiunea de modificare a nameserverelor. Vă sfătuim să vă informați înainte de a achiziționa un domeniu cu privire la toate facilitățile oferite.
Numele domeniului poate fi compus din caracterele alfa-numerice (a-z-A-Z, 0-9) și semnul minus (-).
Un nume nu poate începe i sfarsi cu “-“.
Caracterul “-” (hyphen) nu este permis în pozitia a 3-a și a 4-a numelor.
Caracterul “_” (underscore) nu este permis.
Pot fi înregistrate oricâte domenii doriți. Nu există limită în acest sens.
Numărul maxim de caractere este 63, fără extensie (.ro, .com, .net, etc.).
În ceea ce privește numărul minim de caractere acesta diferă de la o extensie la alta.
De exemplu .ro și atașate poate avea minim 1 caracter, .com, .net, .eu, etc. 3 caractere minim, iar .info minim 4 caractere.
Pentru pachetele de găzduire web achizitionate de la noi domeniile aduse aici trebuie să aibă urmatoarele nameservere:
ns1.btstelecom.ro
ns2.btstelecom.ro
ns3.btstelecom.ro
ns4.btstelecom.ro
Fiecare registrar are propriile lui proceduri de eliberare a unui domeniu care a expirat și nu a mai fost reînnoit de către deținătorul curent. Timpul de expirare diferă de la un domeniu la altul și poate fi între 30 și 90 de zile.
De exemplu la .ro, .com, etc. perioada standard de eliberare este de aproximativ 45 zile.
Pentru fiecare domeniu perioada minima de înregistrare este de 1 an, iar perioada maximă diferă în funcție de domeniu, de exemplu: un domeniu .eu are o perioadă de înregistrare de 5 ani, un domeniu .com, .net, etc. are o perioadă de înregistrare de până la 10 ani.
Domeniile care au perioadă de înregistrare de pânã la 10 ani pot fi reînnoite oricând cu un număr de ani pînă la 10.
Pentru domeniile ce pot fi înregistrate pe 1-2 ani, vã recomandãm sã le reînnoiti cu 3-21 luni înainte de termenul de expirare pentru evitarea situatiei blocãrii domeniului sau chiar a pierderii lui prin disponibilitatea pentru înregistrare.
Achiziționarea unui domeniu nu este condiționată de achiziționarea nici unui alt serviciu oferit de BTS Telecom.
Găzduirea domeniului se poate face pe servere proprii sau la oricare alt furnizor de servicii de găzduire.
Securitate
Dacă greșiți parola de acces la (oricare din serviciile de mail, ftp, cPanel, etc.) de mai mult de cinci ori consecutiv într-un interval de 5 minute, adresa dumneavoastră IP va fi automat blocată pentru o perioadă de 15 de minute. Acest mecanism este menit să oprească atacurile automate ce încearcă forțarea conturilor de acces prin încercări repetate la serviciile web
ATENȚIE: blocarea adresei dumneavoastră IP poate afecta și activitatea colegilor dumneavoastră, dacă accesul la internet se face din același loc.
Dacă ați uitat parola de acces la unul din serviciile BTS Telecom (mail, ftp, cPanel, etc), este recomandat să o schimbați în loc să o încercați să o ghiciți.
SSL
Numărul companiilor care utilizează certificate SSL a crescut în ultimii ani, de asemenea și motivele, printre care menționam:
• unele companii au nevoie de certificat SSL pentru confidențialitate ( criptare)
• unele companii folosesc SSL pentru a spori încrederea clienților în securitatea și identitatea lor
Întrucât numărul motivelor pentru utilizarea certificatelor SSL a crescut, au fost stabilite 3 tipuri diferite de certificări:
• Extended Validation (EV) SSL Certificates
• Organization Validation (OV) SSL Certificates
• Domain Validation (DV) SSL Certificates
Extended Validation (EV) SSL Certificates sunt eliberate numai când Autoritatea de Certificare ( CA) verifică dacă solicitantul deține numele domeniului și realizează o anchetă minuțioasă asupra companiei. Procesul de emitere al Certificatelor EV este standardizat și strict conturat de CA în cadrul Browser Forum din 2007 și specifică pașii necesari pe care Autoritatea trebuie să-i parcurgă înainte de emiterea certificatului:
1. trebuie să verifice existența juridică, fizică și operațională a entității;
2. trebuie să verifice dacă identitatea entității se potrivește cu înregistrările oficiale;
3. trebuie să verifice dacă entitatea are drept exclusiv de utilizare asupra domeniului specificat în Certificatul EV;
4. trebuie să verifice dacă entitatea a autorizat în mod corespunzător emiterea Certificatului EV.
Certificatele EV sunt utilizate pentru toate tipurile de companii inclusiv entitățile guvernamentale dar și entitățile cu sau fără personalitate juridică.
Emiterea certificatului durează aproximativ 10 zile.
Un al doilea ghid de reguli stabilește criteriile pe care CA trebuie să le verifice înainte de a elibera un certificat și poartă denumirea de Ghid de Audit EV. Se realizează anual și asigură integritatea procesului de emitere a Certificatelor EV.
Organization Validation (OV) SSL Certificates sunt eliberate numai când o autoritate de certificare(CA) verifică dacă solicitantul are drept asupra domeniului și a companiei. Această informației suplimentară este afișată clienților atunci când este accesat Secure Site Seal și oferă încredere sporită a site-ului. Durează aproximativ 2 zile pentru emitere.
Domain Validation (DV) SSL Certificates sunt emise atunci când CA se asigura că solicitantul are drept exclusiv asupra domeniului. Alte informații asupra companiei nu sunt verificate și implicit nu sunt afișate decât informațiile criptate din cadrul Secure Site Seal. Certificatele DV sunt eliberate imediat.
SSL este acronimul pentru Secure Sockets Layer și reprezintă un protocol de criptare creat de Netscape pentru a securiza link-ul criptat între serverul web (site-ul) și browserul dumneavoastră (Internet Explorer, Opera, Mozila Firefox, Chrome, Safari etc.) Această legătură securizată ne asigură că datele transmise de la browserul web la sever rămân private, adică ferite de hackeri sau de orice încearcă să spioneze/fure aceste informații.
SSL este standardul industrial și este folosit de milioane de site-uri pentru a proteja și securiza orice date importante sau private care sunt transmise prin intermediul site-ul lor. Cea mai comună utilizare a certificatului SSL este de a proteja clientul în timpul unei tranzacții online.
Pentru a stabili o conexiune securizată SSL pe un server web este nevoie de un certificate SSL instalat corect. Pentru finalizarea procesul de activare a certificatului pe serverul web se va solicita răspuns la un număr de întrebări pentru verificarea domeniului dumneavoastră și a companiei. Odată finalizat procesul, serverul va creea două chei criptografice: una se numește Private Key (cheia privată) iar cealaltă Public Key (cheia publică).
Public Key nu este o cheie secretă și de aceea va fi plasată în CSR ( Certificate Signing Request). Odată cu acest CSR generat, puteți începe procesul de aplicare SSL. În timpul acestui proces, CA ( Certification Authority) va trece prin procesul de validare pentru a confirma detaliile prezentate și odată verificate le va trimite certificatului dumneavoastră SSL și vă va permite să-l utilizați. În acest moment, serverul dumneavoastră web va sincroniza automat CA-ul emitent al certificatului cu cheia privată și veți stabili o legătură scriptată și securizată între site-ul dumneavoastră și browserul web al clientului.
Protocolul SSL este complex dar întotdeauna rămâne invizibil pentru clienții dumneavoastră. În schimb browserul folosit oferă un indicator cheie care confirmă faptul că sesiunea este protejată de un certificat SSL. Acest indicator cheie este reprezentat de o pictogramă prezentă în colțul din dreapta jos, prin adăugarea unui “s” în http sau prin bara verde din browser.
Dând click pe indicatorul cheie se vor afișa toate detaliile cu privire la certificat. În general, certificatul SSL include și afișează (una sau toate): numele domeniului, numele companiei, adresa, orașul, țara, data de expirare a certificatului, datele Autorității de Certificare (CA) responsabile cu eliberarea certificatului.
Browserul se conectează la un site securizat și preia certificatul SSL al site-ului și verifică data de expirare a acestuia, CA-ul emitent și apoi dacă este folosit de site-ul către care a fost elberat. Dacă vreunul dintre acești parametrii nu corespunde, browserul web va afișa un avertisment și va solicita utilizatorului să părăsească site-ul.
Acesta este motivul pentru care un certificate SSL este important pentru companiile care fac afaceri online.
Colocare
Colocarea serverelor presupune că serverul dumneavoastră să fie găzduit într-un data center deținut de catre o altă companie. Deși nu diferă prea mult față de un hosting obișnuit, acesta oferă un nivel mai ridicat de independență și de control. Atunci când alegeți un serviciu de colocare servere, în mod implicit plătiți o altă companie pentru dreptul de a utiliza o parte a unui spațiu dintr-un data center, dintr-o rețea și/sau hardware.
Un alt aspect al colocării serverelor este că veți avea posibilitatea de a vă alege furnizorul de lațime de bandă pe care îl doriți, în caz că acesta este altul decât compania furnizoare de servicii de colocare servere. Avantajul colocării serverelor este că aveți mai mult control asupra mai multor factori ai mediului de hosting pe care în mod normal nu l-ați fi avut ca reseller.
Comercial
Va puteti conecta in contul de client si achita factura la. Pentru plati prin Numerar/Transfer Bancar urmeaza instructiunile de mai jos (sectiunea Modalitati de Plata).
Pentru restul platilor acceseaza contul tau client de la www.btstelecom.ro si vei gasi in prima pagina (Sumar) lista facturilor tale neachitate. Selecteaza si apasa butonul Plateste Facturile Selectate. Ti se va deschide o pagina cu factura finala iar in dreapta sus poti alege modalitatea de plata dorita si apoi apasa butonul de plata aferent.
CUM CONFIRM PLATA?
Pentru platile prin Numerar/Transfer Bancar este OBLIGATORIE procedura de confirmare. Dupa efectuarea platii trimite prin email ( office@btstelecom.ro) copia chitantei sau a confirmarii de plata emise de banca. Daca nu confirmi plata prin Numerar/Transfer Bancar este posibil ca suma platita sa nu fie identificata de noi, fapt ce poate duce la intarzierea activarii serviciilor sau la suspendarea celor active.
Platile automate (Card Online, SMS, Paypal) se confirma instant si nu este necesara urmarea vreunei proceduri.
Modalitati de Plata – 8 Variante de plata:
BTS Telecom iti ofera acum flexibilitatea de care ai nevoie. Poti plati asa cum iti este mai usor si mai convenabil.
CUM PLATESC?
Este foarte simplu. Parcurgi toti pasii pana la finalizarea comenzii. Apoi vei fi redirectionat in contul client unde, la sectiunea Facturile Mele vei gasi factura de plata. Dai click pe ea sa o deschizi si vei observa in partea dreapta sus optiunea de plata aferenta fiecarei modalitati.
Pentru informatii suplimentare Departamentul Vanzari iti sta la dispozitie.
Plata in Numerar:
In cazul depunerii de numerar, va recomandam sa aveti la dumneavoastra proforma de pe email tiparita, spre a o putea prezenta casierului bancar.
Comisioane bancare depunere numerar:
– ING – 15 lei
– Banca Transilvania GRATUIT
Platile in Numerar pot fi efectuate atat de persoane fizice cat si juridice si genereaza Facturi Fiscale.
Plata prin Transfer Bancar:
Plata se poate efectua din orice bancă, prin ordin de plată, transfer bancar sau plată numerar direct la ghișeul bancar.
Plata se poate face în următoarele conturi:
– ING BANK Suc. Sebastian Cod IBAN: RO42INGB0000999902614499
– Banca Transilvania Cod IBAN: RO20BTRLRONCRT0293689301
Online cu card bancar prin EuPlătesc (Visa/Visa Electron/MasterCard/Maestro):
Dacă ați ales metoda de plată “Online prin card bancar” este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți.
– Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.
– “3-D Secure” asigură, în primul rând, că nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.
Plata prin PaySafeCard:
Paysafecard este cea mai populară metodă de tranzacții financiare preplătite din Europa. Poți folosi paysafecard pentru a face plăți rapide și fără niciun fel de inconvenient pe internet, fără a divulga în niciun fel numărul cardului tău sau informații despre contul bancar.
Folosirea paysafecard este extrem de simplă:
1. Cumperi un card paysafecard
2. Selectezi paysafecard ca modalitate de plată
3. Introduci codul PIN de pe card – și gata!
Pentru o securitate sporită, poți alege să creezi și o parolă pentru cardul tău paysafecard.
Puncte de vânzare: https://www.paysafecard.com/ro-ro/cumparare/comercianti/
Atenție! Plățile prin PaySafeCard beneficiază de comision 0.
Plata prin PayPal:
Poți alege să plătești serviciile achiziționate online prin intermediul PayPal. Se realizează utilizând fie soldul din contul dumneavoastră PayPal, fie cu un card de credit sau de debit. Acest instrument de plată este cel mai folosit la nivel mondial. Dacă nu ai cont, poți crea gratuit în pagina care se deschide la apăsarea butonului PayPal din factură.
Plata prin SMS:
Poți plăti și prin SMS (micropayment) toate serviciile disponibile pe acest site https://btstelecom.ro/sms.php.
Plata prin SMS poate fi efectuată atât de persoane fizice cât și juridice. Nu generează Facturi Fiscale. Deducerea cheltuielilor pentru aceste plăți se face prin intermediul facturii de telefonie mobilă care include și aceste costuri.
Atenție! Plățile prin SMS cu valori începând de la 10 Euro beneficiază de comision 0.
Western Union:
Alege să plătești acum la btstelecom.ro și prin intermediul serviciului de Transfer Rapid de Bani Western Union, disponibil atât în România, cât și în lume. Ai detalii în factură și în contul client http://www.westernunion.ro/WUCOMWEB/staticMid.do?method=load&countryCode=RO&languageCode=ro&pagename=HomePage
MoneyGram:
Alege să plătești acum la btstelecom.ro și prin intermediul serviciului de Transfer Rapid de Bani Western Union, disponibil atât în România, cât și în lume. Ai detalii în factură și în contul client http://www.bcr.ro/ro/persoane-fizice/operatiuni-bancare/transferuri-de-bani-si-alte-servicii/transferuri-rapide-de-bani/moneyGram
Mandat online (e-mandat) prin Poșta Română:
Dacă ai cel puțin 14 ani, te poți prezenta la orice oficiu poștal pentru a realiza un transfer prin e-mandat. Printează această factură sau notează conținutul ei cu datele noastre bancare și la orice Oficiu Poștal poți efectua plata în numerar la caserie www.posta-romana.ro
Puteți solicita această modificare printr-un tichet, alături de o copie a actului de identitate pentru persoanele fizice sau o copie a CUI-ului (Certificat de Identificare) firmei, în cazul persoanelor juridice.
Pentru plata prin SMS urmează indicațiile de mai jos:
Trimiți SMS, la numărul scurt 7688 cu textul BTS și valoarea pe care dorești să o achiziționezi;
Vei confirma solicitarea ta prin transmiterea, la același număr, a unui nou SMS cu textul “DA”;
Vei primi un SMS cu codul de confirmare a tranzacției;
Introduceți codul primit în site-ul nostru www.btstelecom.ro și valoarea sms-ul se adăugată automat în contul tău de client.
Pentru informații suplimentare, ne poți apela , în intervalul Luni-Vineri, 10 – 18 la numărul de telefon 031 827 02 00.
Exemplu: Dacă dorești să trimiți un sms de 5 Euro( costul tău total este de 5.10 Euro) trebuie să urmezi pașii:
Trimiți SMS, la numărul scurt 7688 cu textul BTS5.
Confirmi cu textul DA sms-ul primit de la operatorul de telefonie.
Codul primit îl introduci în Zona ta de Client pe site-ul nostru www.btstelecom.ro din Meniul Financiar Alegeți opțiunea Adăugare Fonduri prin SMS, selectezi operatorul și completezi câmpurile solicitate: Numărul de telefon la care ați trimis sms-ul (7688) și Codul primit, în acest moment 4,2 Euro au fost adăugati în contul tău de client.
CE ESTE PAYSAFECARD ȘI CUM SE FOLOSEȘTE?
Paysafecard este cea mai utilizată modalitate de plată online preplătită. Cu ajutorul PIN-ului tipărit din 16 caractere poți efectua plăți pe internet simplu, sigur și rapid. Poți achiziționa PIN-uri începând de la doar 25 Lei. Alte valori disponibile în țara noastră sunt 50, 100 și 300 Lei.
cod-pin-paysafecard
Pentru a plăti prin această metodă ai două variante:
deschiderea unui cont gratuit la adresa https://my.paysafecard.com, unde aveți opțiunea de introducere PIN afișată în partea de sus a paginii principale și încărcarea contului.
achiziție PIN paysafecard în cont client
AVANTAJUL TAU – COMISION 0!
plata direct cu PIN pe site-ul nostru. Nimic mai simplu, tot ceea ce trebuie să faci este să deschizi factura din Zona de Client, să selectezi din dreapta sus această modalitate de plată, apeși butonul PLĂTEȘTE ACUM și introduci PIN-ul.
AVANTAJUL TĂU – COMISION 0!
Plata factură în zona de client cu paysafecard
CE TAXE SUNT PERCEPUTE ?
utilizare Paysafecard și cont MyPaysafecard – gratuit
achiziționare Paysafecard – gratuit
taxa de restituire – poți restitui un Paysafecard achiziționat atâta timp cât nu l-ai folosit, dar se plătește o taxă de 30 Lei.
taxa administrativă – în cazul în care nu ai efectuat tranzacții de plată din contul My Paysafecard de mai bine de 12 luni vei avea de plătit o taxă administrativă lunară de 10 Lei. Această taxă va fi retrasă direct din contul clientului în data de întâi a fiecărei luni, începând cu prima lună după expirarea termenului de 12 luni.
taxa de tranzacție – COMISION 0 la plățile pe site-ul nostru.
comision de schimb valutar – pe site-ul procesatorul există un convertor valutar pe site-ul Paysafecard unde poți face paritatea.
– transfer de bani pe Skrill – ai posibilitatea de a transfera bani de pe Paysafecard pe Skrill.
PUNCTE DE VÂNZARE:
Peste 500,000 de puncte de vânzare din întreaga lume oferă astfel de cartele. Cu ajutorul funcției de căutare găsiți într-o clipă comercianții paysafecard din România.
AVANTAJELE FOLOSIRII PAYSAFECARD:
Prin această metodă poți plăti – fără a-ți divulga datele personale sau pe cele ale contului bancar.
Cu ajutorul contului mypaysafecard îți păstrezi controlul asupra PIN-urilor și al tranzacțiilor efectuate.
Pentru a afla soldul PIN-ului tău poți folosi linkul https://www.paysafecard.com/ro-ro/interogare-sold/.
Atenție!!! Paysafecard a implementat un sistem antifraudă care nu va permite să utilizați codurile PIN în mai puțin de 24 h de la data achiziționării acestora. Prin urmare, pentru a evita blocarea codurilor PIN, vă rugăm, fie să așteptați acest interval de timp, fie să efectuați plata de pe un IP al țării de unde este achiziționat codul.
Pentru plățile prin Numerar/Transfer Bancar este OBLIGATORIE procedura de confirmare. După efectuarea plății trimite prin email (office@btstelecom.ro) copia chitanței sau a confirmării de plată emise de banca. Daca nu confirmați plata prin Numerar/Transfer Bancar este posibil ca suma platită să nu fie identificată de noi, fapt ce poate duce la întarzierea activării serviciilor sau la suspendarea celor active.
Plațile automate (Card Online, SMS, Paypal) se confirmă instant și nu este necesară urmarea vreunei proceduri.
BTS Telecom își rezervă dreptul de a retrage sau de a impune la plată către client sume care au fost retrase sau nedecontate de sisteme de procesare card sau sms cu valoare adaugată, în cazul în care procesatorii retrag aceste plăți sau impun către noi plata acestora pentru neexecutare sau nedecontare.
În cazul plăților prin sms termenul de retragere al sumelor decontate poate ajunge pana la 9 luni. Acesta fiind termenul legal în care operatorul de telefonie mobilă încearcă încasarea sumelor restante.
Online cu card bancar prin EuPlătesc (Visa/Visa Electron/MasterCard/Maestro):
Daca ați ales metoda de plata “Online prin card bancar” este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți.
– Plațile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și MasterCard/Maestro)
se efectueaza prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzactiilor on-line același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.
– “3-D Secure” asigură în primul rând ca nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferata sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.
Termenul de plată al unei facturi este de 14 zile.
Limita maximă pentru un sms la operatorii de telefonie mobilă este după cum urmează: Orange și Vodafone 50 de euro pe lună calendaristică, Telekom 30 de euro pe lună calendaristică și Digi 30 de euro pe lună calendaristică, 10 euro pe zi aceste limite sunt valabile pentru utilizatorii de abonamente.
Pentru utilizatorii de cartele preplay aceste limite pot fi mărite la cerere.
Da, este legal.
Posibilitatea trimiterii prin mijloace electronice a facturilor este prevazută la art. 155 alin. (8) lit. c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
…..
În situația în care nu se dorește stocarea facturilor prin mijloace electronice, ci doar transmiterea lor către beneficiar via e-mail, considerăm că nu este necesară îndeplinirea condițiilor prevazute mai sus. În sprijinul acestei afirmații amintim că nu mai sunt necesare semnarea și ștampilarea facturii, prin urmare, factura primită pe e-mail și printată poate fi considerată exemplar original. Considerăm că această procedură are ca scop numai facilitarea punerii la dispozitie a facturii de către furnizor/prestator clientului și nu se încadrează în prevederile art. 155alin. (8) lit. c) din Codul fiscal și ale normelor metodologice date în aplicarea acestuia.
Dacă în continuare doriți factura fiscală în format fizic, vă rugăm să specificați acest lucru în momentul comenzii sau ulterior, printr-un tichet de suport.
Factura proformă este emisă automat cu 14 zile înainte de expirarea serviciului contractat. Excepție fac proformele emise în momentul reînnoirii manuale a unui domeniu sau cele emise ca urmare a modificării (upgrade/downgrade) a unui pachet de servicii. Plata facturii proforme trebuie efectuată nu mai târziu de 7 de zile după data scadentă, pentru a evita suspendarea serviciului contractat.
În momentul înregistrării plații de catre departamentul financiar veți primi pe e-mail în format PDF factura fiscală. Facturile fiscale se emit pentru toate metodele de plată: bancară, paypal, plata cu cardul online și prin paysafecard, excepție fac plațile prin SMS pentru care veți primi factura fiscală de la operatorul de telefonie mobilă.